Mijn Boek

In 2010 heb ik al mijn expertise m.b.t. integraties gebundeld in een boek:

“Integraties in de zorg – betere zorg tegen lagere kosten”

Na 25 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg is het er van gekomen: het schrijven van een boek over mijn ervaringen in de zorg en met name over integratieprocessen.

Na zoveel fusies van dichtbij (en veraf) te hebben meegemaakt en vaak en in diverse functies verantwoordelijk te zijn geweest voor integraties van bedrijven en bedrijfsonderdelen, merkte ik dat een aantal voorwaarden en acties een integratie succesvol maakt. Hiervan heb ik een methode gemaakt en beschreven hoe een integratie stap voor stap gerealiseerd kan worden. Die methode geldt overigens ook voor de vorming van Joint Ventures waarbij bedrijfsactiviteiten van commercie en zorg worden geïntegreerd.

De complexiteit in een integratie is groot en het succes zit vaak in de details. Dit boek is een handleiding en beschrijft het hele integratieproces stap voor stap.

Ik hoop dat dit boek kan helpen voor die managers, die zelf verantwoordelijk zijn voor een integratie. En dat het daarmee nog leuker wordt…

Helaas is mijn eerste oplage geheel uitverkocht en kan het dus niet meer besteld worden.

Commentaren van lezers:

Beste Marina,
Van harte gefeliciteerd met je boek dat ik rond de kerst ontving en dat ik eergisteren met rode oortjes uitlas. Je had me verteld dat je een boek zou schrijven naar aanleiding van je uitverkiezing tot facility manager van het jaar, maar deze inhoud overstijgt dat vakgebied in zijn geheel. Hier staat plots de kennis van een ervaren manager en al haar verbindingen in een zorgorganisatie centraal… Ik heb het boek met instemming uitgelezen. Ik ben benieuwd hoe het gevallen is bij je publiek!
Geweldig vooral praktisch handboekje dat goed van pas zal komen. Dank voor het onder de aandacht brengen… Ik draag het uit!
Succes!
Alexander Maas
Professor at University for Humanistics, Utrecht

Ik heb je boek doorgelezen en het is prettig en makkelijk leesbaar, handig als naslagwerkje en down to earth. De moeilijke dingen in een integratieproces worden goed benoemd. Helemaal goed dus en geweldig dat je zoiets voor elkaar hebt gekregen.

De dingen die te maken hebben met cultuur en gedrag, met communiceren en kennis delen zijn heel herkenbaar. Ben net bezig een opdracht af te ronden en heb er daar veel mee te maken gehad. Het belangrijkste is dat mensen zich bewust worden van hun eigen kracht en de mate waarin zij zelf de zaken kunnen beinvloeden. Door geringe communicatie en kennis delen (top down vooral) worden mensen onzeker en afwachtend. Hartstikke boeiend en een reuze kick als je in staat bent iemand bewust te laten worden van eigen kracht.

Anke ten Koppel
Interparis

Beste Marina,
Een integratieproces managen is complex, en het schrijven van een boek over deze materie is zo mogelijk nog complexer. Op de een of andere manier is het je echter toch gelukt om de essentie in eenvoudige, klare taal te vangen. Zowel (potentiele) opdrachtgevers als integratiespecialisten zullen smullen van de aangeboden methodiek en alle aandachtspunten die je aanreikt. Aandachtspunten die het verschil kunnen maken tussen een succesvolle integratie en een voortijdig, jammerlijk einde. Grote klasse. Tijdens onze samenwerking in het verleden maakte je reeds gewag van je ambitie om een boek te schrijven, en het resultaat mag er absoluut zijn!

Robert Volkers
Interim manager Facilities & Logistics
De Meern

Marina,
Bedankt voor je mooie boek! Wat een energie en daadkracht weer. Heerlijk duidelijk en to-the-point geschreven, dat kan alleen jij maar!
Marja Suur
Klaus Schmitt & Partners
Utrecht

Ik ben werkelijk onder de indruk van jouw boek. Al lezende bedacht ik me: wat een interessant vak! En ja hoor, je eindigt je boek er ook op pakkende wijze mee. Integreren is een vak…een heel mooi vak.
Het boek bevat voor mij zeker leerzame stof. In onze accountantspraktijk worden we met regelmaat betrokken bij integratieprocessen, overnames en fusies.
Weliswaar in het MKB en dus veelal op kleinere schaal. Maar de vraagstukken, belangen, fiscaliteiten etc. komen overeen. Uiterst interessant dus om te lezen hoe jij dergelijke processen aanpakt in de zorgsector.
Complimenten voor de prettige en boeiende wijze van schrijven. Ik heb het met plezier gelezen!
Pieter W. Terlouw
Van Noord Accountants & Belastingadviseurs

Wat een verhelderend boek. Alle voors en tegens van integraties overzichtelijk op een rijtje zonder versluierende vaktaal. Met daarnaast ook aandacht voor ontvlechtingen, een onderwerp dat je makkelijk over het hoofd zou kunnen zien. Niet zo maar een droge opsomming van factoren maar met oog voor de menselijke maat. Het boek is door de samenvattingen aan het einde van ieder hoofdstuk erg handig als snel naslagwerk.

H.M. Doornekamp
Fysiotherapeut Amersfoort